Presentera fynd - Artlista

Senast uppdaterat: Oct 03, 2017 10:08AM CEST
Vill du visa resultatet av din sökning som en systematiskt ordnad artlista ska du välja detta
presentationsformat. Det är ett bra alternativ om du smidigt vill få en överblick över vilka arter från en eller flera artgrupper som rapporterats till Artportalen inom det sökområde du anger. Om artlistan innehåller väldigt många taxa så hämtas eventuellt fler poster på listan om man scrollar nedåt på sidan.

Gör du en sökning som omfattar flera artgrupper visas en sammanställning av antalet arter per artgrupp i ett fält till höger om själva artlistan. För arter som är rödlistade visas aktuell rödlistekategori vid artnamnet.

Kopiera artlista

Det är möjligt att kopiera ut listan för att klistra in i valfritt program. För att kopiera artlista använd Ändra vy och utskriftsvänligt läge. Listan kan sedan kopieras med hjälp av Kopiera. Var dock uppmärksam på om hela listan är hämtad eller ej innan kopiering.