Samling

Senast uppdaterat: Oct 03, 2017 03:20PM CEST
I fältet Samling & bestämning finns möjlighet att ange att belägg samlats in och förts till en samling (privat eller offentlig) samt ifall artbestämning eller kontrollbestämning utförts av annan person än dig. Namnen på de användare som visas och är valbara i listan administrerar du på dina sidor Privat samling.

Om du själv har en samling och vill kunna rapportera att fyndet samlats in av dig behöver du markera att det på din profil under extra information.

I menyn Offentlig samling finns en lista på museer och institutioner som har samlingar. Om belägg samlats in och sänts till någon av dessa kan det anges genom val här.

I Artbestämning & bekräftelse anger du om någon annan användare eller extern person artbestämt eller bekräftat din bestämning. För att söka fram personer som är Artportalenanvändare så visas ett förstoringsglas i fältet Artbestämd-/Bekräftad av och det står Användare vid Ange namn som. När det där istället står Fritext, så går det att skriva in valfritt namn på personer som inte har konto i Artportalen. Det går även att ange vilket år som bestämningen gjorts.

Längst ner finns ett fritextfält för att skriva in Övrig dokumentation om artbestämningen.