Ladda upp media

Senast uppdaterat: Jul 13, 2018 09:02AM CEST
Det är möjligt att ladda upp egna bilder och länkar till filmklipp ifrån Youtube.
Detta går att göra på följande platser i Artportalen.
  • I granskningsläget
  • I rapport-/ändringsformuläret efter att fyndet har sparats och hamnat i granskningslistan)
  • I fältdagboken
  • I detaljerad lista
  • I detaljerad fyndinformation
  • På mediasidan för ett fynd när man klickar på att redigera media.

Uppladdning av bild

Klicka upp dialogrutan och klicka på "Välj bild" och välj en bild från den egna hårddisken.
Bilden kan komma att komprimeras.
Om du laddar upp någon annans bild måste du ange fotografens namn.

Uppladdning av Youtube-länk

Klicka på film/ljud-fliken i dialogrutan för att ladda upp media.
Klistra in url:en till den Youtube-film som önskas och klicka på "Ladda upp".
Om du laddar upp någon annans video/ljud måste du ange upphovsmannen namn.

Uppladdning av Ljud-länk

För närvarande så finns inte möjligheten att lägga upp ljudlänkar.
Vi tittar på lösningar på detta och försöker hitta bra alternativ.

Maxantalet media för varje fynd är 5 st.

Obs! Det är viktigt att du som laddar upp media också är upphovsman till dessa också.