Skapa konto

Senast uppdaterat: Oct 03, 2017 12:45PM CEST
För att kunna rapportera in fynd i Artportalen måste du vara registrerad användare. Det är gratis och det som krävs är att du har en personlig e­-postadress till vilken ett meddelande om registreringen av kontot sänds.

Klicka på Skapa konto uppe till höger på sidan.

Först visas en informationssida med rubriken Användarvillkor. Här presenteras Artportalens grundprinciper och Användarvillkor

De fem Grundprinciperna är i korthet:

- Dina fynduppgifter visas öppet
- Känsliga arter skyddas
- Du ansvarar själv för kvaliteten
- Utvalda fynd kvalitetsgranskas
- Säker och långsiktig datalagring

Läs användarvillkoren och markera att du accepterar dem för att kunna gå vidare och skapa ditt konto.
Obligatorisk information är i registreringsformuläret markerad med en blå stjärna.
Du väljer själv vilken kontaktinformation som ska visas för andra inloggade användare genom att markera det. Om du inte gör en markering vid kontaktinformation visas den inte.

Användarnamn används vid inloggning. Detta kan du inte ändra när kontot skapats.

Lösenord skapar du själv. Det måste vara minst 8 tecken, innehålla minst en stor (VERSAL) och/eller liten (gemen) bokstav och minst en siffra (0–9). Lösenordet går att ändra senare.

Användaralias är ett unikt alias eller smeknamn som du själv väljer. Med hjälp av det kan du skapa länkar till ditt eget bildgalleri, dina listor m.m. Alias kan du ändra senare.

När all obligatorisk information fyllts i bekräftar du genom att klicka på Skapa konto. Då skickas strax ett mejl till den e-post du noterat, i detta mejl finns en länk för att bekräfta och aktivera kontot.

Observera att när du väl skapat och aktiverat ditt konto kan du hantera fler inställningar som t.ex. vilken artgrupp du föredrar och vilket koordinatsystem du använder m.m. När du loggar in på ditt konto finner du dessa inställningar på din startsida under fliken Redigera profil.