Koppla gamla fynd

Senast uppdaterat: Oct 03, 2017 12:54PM CEST
För tidigare användare bör en av de första åtgärderna vara att koppla gamla fynd till det nya kontot. Alla fynd från tidigare rapportsystem finns i det nya systemet. Det man gör genom att koppla gamla fynd är att man talar om vilka användarkonton från de tidigare rapportsystemen som ska kopplas till det nya (enda) kontot. Det här behöver du göra för att det ska gå att söka efter fynd som du har rapporterat in tidigare till Artportalen och för att dina tidigare fynd ska räknas in i dina listor.

Funktionen för att koppla gamla fynd finns under fliken Mina sidor.

Välj i första menyn vilket av de tidigare rapportsystemen du vill koppla fynd från. Skriv in det användarnamn och lösenord som du hade i det tidigare rapportsystemet. Klicka på Koppla fynd för att starta kopplingen.

Du kan trycka på Uppdatera för att se hur många av dina gamla fynduppgifter som är färdigkopplade eller för att se om kopplingen är klar. Resultatet visas i en lista med Aktuella kopplingar. Du ser hur många av dina egna inrapporterade fynd som kopplats, samt totala antalet fynd där du står som observatör/medobservatör. Du får även en bekräftelse på att eventuella bilder kopplats och det finns en länk för att visa de fynd som kopplats.