Mediarättigheter

Senast uppdaterat: Oct 24, 2017 04:19PM CEST
Du måste själv vara upphovsman till media du laddar upp.
När du laddar upp media i Artportalen ger du ditt samtycke till publicering samtidigt som du försäkrar att du själv är upphovsman till median. Vid uppladdning anges kontohavaren automatiskt som upphovsman på webben. Att ladda upp någon annans bild är därmed ett brott mot upphovsrättslagen.

Bilderna i Artportalen ej får spridas och bearbetas utan upphovsmannens tillstånd
I Artportalens Användarvillkor punkt 3 står att "Bilderna i Artportalen skyddas av upphovsrättslagen vilket innebär att bilderna ej får spridas och bearbetas utan upphovsmannens tillstånd." Ytterligare information om bilder i Artportalen behandlas i punkterna 9.4 - 9.6.