Översikt över Mina sidor

Senast uppdaterat: Oct 03, 2017 02:49PM CEST

När du loggar in och klickar på Mina sidor kommer du till en vy där du får en överblick över din senaste aktivitet i Artportalen.

Opublicerade fynd. Uppe till vänster visas ifall du har opublicerade fynd som finns i granskningsläget eller om något fynd är under redigering.

Fynd för validering. Därunder listas eventuella fynd där det behövs någon ytterligare åtgärd för att fyndet ska kunna granskas och bedömas av validerare. I nuläget gäller detta endast fågelfynd där validerare önskar att du fyller i en raritetsblankett som beskriver din observation och omständigheterna kring denna. Att fylla i en raritetsblankett är inte obligatoriskt, utan en möjlighet för dig om du har viktig information om ett fynd eller bilder eller ljudfiler som styrker artbestämningen. Om du inte har någon utförlig information eller annan dokumentation av fyndet kan bortse från denna lista. När validerare behandlat och förhoppningsvis godkänner en beskrivning av samma fynd och slår samman det med dit, så försvinner fyndet från listan.

Fältdagbok. Ett kalenderblad som visar en månad. Dagar som du har observerade fynd är färgade. Vid klick på ett markerad datum öppnas en detaljerad visning av dina observerade fynd denna dag i Fliken Fältdagbok.

Antal dagar med observationer. Vad som visas mitt på sidan kan komma att ändras över tid. För närvarande visas här en tabell som visar det antal dagar per år som det finns observationer på ditt konto.

Mina senast uppladdade bilder. Ett galleri med miniatyrer med de bilder du senast lagt ut.

Mina listor. I högerspalten visas en sammanställning med din statistik från några Listor med det antal rapporterade arter du har per artgrupp. Det visas både en totallista och en med årsstatistik. Med klick på någon av länkarna kommer du direkt till den listan.