Skapa ny fyndplats

Senast uppdaterat: Oct 03, 2017 09:57AM CEST
I Mina fyndplatser kan man skapa en ny fyndplats på två sätt. Det går dels att manuellt ange en ny fyndplats genom att i högra menyn under fliken Ny fyndplats ange de uppgifter som skall gälla för fyndplatsen, inklusive koordinater och koordinatsystem. Om fyndplatsen skall ingå i en allmän huvudlokal så kan man även ange detta.

Man kan även skapa ny fyndplats med hjälp av knappnålsikonen. När den är vald kan man på kartan markera den punkt var man vill att fyndplatsen skall ligga. Man kan sedan fylla i fyndplatsnamn, noggrannhet, huvudlokal samt eventuell kommentar.

Skapa ny fyndplats som en yta/polygon
Om man vill skapa en fyndplats som skall utgöra en speciell area, t.ex. en tomt eller naturområde, kan man välja verktyget Skapa ny fyndplats med yta/polygon. Man kan sedan markera de punkter/noder som skall utgöra polygonens hörn. När man än nöjd med polygonens yta dubbelklickar man för att ytan skall registreras. Man kan sedan fylla i de uppgifter som skall gälla för fyndplatsen.
Det är möjligt att redigera och finjustera polygonen i efterhand med hjälp av Redigera yta/polygon-verktyget.