Länka till sökresultat

Senast uppdaterat: Oct 06, 2017 11:11AM CEST
Under fliken Sök fynd finner du en länk direkt till en funktion för att skapa permanenta länkar till sökresultat i Artportalen. Länk till denna funktion finns även till höger i själva sökfönstret.

I ett förenklat sökfönster kan du bygga upp en sökning bestående av Art/taxon, Region (välj län,
landskap eller kommun) och Tidsperiod (antalet dagar bakåt i tiden som du vill tidsbegränsa din sökning med). Man kan även välja en specifik fågellokal. Om man inte väljer någon region visas fynd från hela landet.

När du ställer in din sökning skapas länkar till presentationsformaten: Lista, Karta, Rasterkarta, Histogram, Artlista och Galleri (bilder). Klicka på en länk så öppnas en ny flik eller ett nytt fönster (beroende på inställning i din webbläsare) där länken står i adressfältet.
Länken kan du spara som en vanlig egen favorit i din dator, men också använda på t.ex. en hemsida för att presentera fynd från Artportalen.

Obs! Sökningar med enbart område eller sökningar med art/taxon som är systematiskt högre upp än familj begränsas automatiskt till 30 dagar.