Systemkrav

Senast uppdaterat: Oct 05, 2017 08:24AM CEST
Webbläsare
Webbplatsen är anpassad för moderna webbläsare, som stöder webbstandarder satta av W3C. Artportalen fungerar bra med nyare versioner av Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera och Google Chrome. Kontrollera att du har någon av de senaste versionerna och din webbläsare måste ha support för Javascript för att du ska kunna använda webbplatsen.

Om kakor (cookies)
Alla som besöker en webbplats som använder cookies måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad de används till och hur man kan välja bort dem (lagen om elektronisk kommunikation, SFS 2003:389, som trädde i kraft den 25 juli 2003).

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Cookies används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer
  • Den ena typen sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Filen används t.ex. för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen.
  • Den andra typen kallas sessionscookie. Under tiden en besökare är inne på en webbsida lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessionscookies försvinner när besökaren stänger sin webbläsare. Ingen personlig information, t.ex. e-post eller namn, sparas om besökaren.