Import av shapefil för sökning

Senast uppdaterat: Oct 10, 2017 04:21PM CEST
Sök med shapefil

I Sök fynd >> Geografi går det att välja alternativet Sök med karta/yta. Där kan man antingen rita in en yta med ett verktyg i kartan eller så går det att importera en yta i form av en Shapefil. Shapefilen som används vid sökning ska vara en zip:ad (komprimerad map) som innehåller alla de filer som tillsammans har all information om ytan/polygonen (Se: Skapa komprimerad shapefil).

Under kartan finns Importera polygon (zip). Via knappen Bläddra söker du fram och väljer den zip:ade shapefilen med ytan som du vill använda för sökning.

Klicka på knappen Visa polygon för att se den importerade ytan i kartan. Att du valt en yta för sökning visas i Karta/yta genom en blå knapp med texten "En yta/polygon begränsar sökningen".