Senaste nytt om API:erna

Senast uppdaterat: Jun 15, 2018 12:20PM CEST

Vad är API:er?

Via ett läs-API kan den som är kunnig inom API-utveckling hämta information från ett ställe (t.ex. Artportalens databas) för att visa i sin egen applikation (t.ex. en app eller webbsida). Genom att tillgängliggöra ArtDatabankens data via API:er hoppas vi att datat sprids och kommer till användning på olika sätt.

Användning av API:er

Nu lanserar ArtDatabanken API:er som hämtar artobservationer och artinformation från www.artportalen.se respektive www.artfakta.se.

All information du behöver för att förstå hur API:erna fungerar och hur man gör för att använda dem finns på ArtDatabankens webbplats och på ArtDatabankens Utvecklarportal. Vi rekommenderar att du läser igenom informationen innan du sätter igång ditt projekt.

Skriv-API:et som möjliggör inrapportering till Artportalen ger vi inte allmän åtkomst till i detta skede utan öppnar istället upp en intresseanmälan för att få en uppfattning om hur intresset ser ut. Därmed kan vi utvärdera och planera allt från prestanda och säkerhet till datakvalitet och supportbehov på att bra sätt. Ett litet antal samarbetsprojekt kommer att väljas ut som får tillgång till skriv-API:erna redan i höst.

Läs mer och anmäl ditt intresse till skriv-API:et

Om du har några funderingar eller frågor, mejla dem till support@artportalen.se.